streda 5. júna 2013

Dangerous Love 34

 Nemáte nejaký dobrý blog s kvalitnými poviedkam, okrem tých čo mám spomenutých na blogu?? Kate :))

Cestou sme si skrátili cez veľkú sklenenú chodbu, ktorá je cez prestávku zaplnená študentami a profesormi, no teraz tu nebolo ani živej duše. Chris zrazu zastala a zahľadela sa pred seba.

"Nie je to Paulovo auto??" Spýtala sa a pozrela na mňa.

"Myslím, že áno." Prikývol som.

"A nie je tamto Claire??" Opäť sa spýtala, aj keď odpoveď dobre poznala.

...

ELIZABETH

Anglicko. Milované Anglicko. Zlaté, upršané Anglicko. Pokoj, kľud, ticho, žiadne žlté taxiky, žiadne mrakodrapy, žiadne tetky s kufríkmi, ktoré som pozorovala každé ráno z balkónu, a hlavne žiadna hotelová izba s rozmermi 4x4 metre.

Ak som dúfala, že otec bude trochu v pohode, aspoň na ten týždeň, tak som sa mýlila. Vlastne ani neviem prečo som si myslela, že bude iný. Možno preto som sa s ním hneď po príchode do jedného z našich hotelov pohádala. Asi preto som celý týždeň strávila v hotelovej izbe s občasnými vychádzkami do reštaurácie, pri bazén a s otcom do divadla, čo bola posledná kvapka. 

Dúfala som, že sa v Amerike odreagujem, zabudnem na všetko a začnem od začiatku. Tak mi radila Eleanor a tak som to chcela aj ja. Na miesto toho som celý čas preležala v posteli a na Harryho som myslela každú sekundu môjho nudného života s občasnými výnimkami.

Ako vždy som spomínala na všetko čo sa medzi nami stalo a nestalo, na všetky momenty, ktorých bol súčasťou. Neplakala som, neľutovala som nič z toho čo sa stalo. Možno som spravila chybu, dobre určite som spravila chybu, ale je to tak najlepšie. Skôr či neskôr na to aj sám príde, až už tak neurobil.

Cez všetky moje myšlienkové pochody, ktorých by som sa najradšej zbavila, som si ani neuvedomila ako rýchlo ubehla cesta z letiska pri náš krásny domček, dom, najlepšie domisko. Vystúpila som z auta, kufre nechala na Andyho, ktorý si kvôli mne Ameriku tiež moc neužil, keďže ma musel strážiť, a čo najrýchlejšie vyšlapala schody do mojej izby.

Rýchlo som zo seba zhodila oblečenie a vychutnala si voňavý horúci kúpeľ, ktorý potom 12 hodinovom lete prišiel vhod. Už dávno som si neužila relaxovanie vo vani s penou a s obľúbenými pesničkami. Myšlienky som dala stranou a sústredila sa na ten kľud, ktorý bol nie len v celom dome, ale konečne aj v mojej hlave.

"Elizabeht Alicia (Alicia je špan. meno a je šľachtického pôvodu) Bonatteli!!!" Mala som si zaklopať na drevo.

"Čo je?!" Skríkla som naspäť na otca, ktorý zrejme stál za dverami.

"Hovorí sa prosím!!"Buchol na dvere až ma myklo.

"Ešte niečo??" Pre svoje vlastné dobro by som sa mala konečne správať normálne, ale to by sa najprv musel zmeniť aj otec.

"Ak ti nestačil ten týždeň v hotelovej izbe, môžem ti zaobstarať ďalší!!" Kričal ďalej.

"Čo potrebuješ??" Spýtala som sa už milým hlasom.

"Môžete prestať po sebe kričať cez dvere?!! Veď počkaj kým sa do kúpe Frank. A aj ty by si mohol navštíviť sprchu. Predsa len 12 hodín je 12 hodín." Začula som mamkyn hlas a radšej sa ponorila, kým by som spustila smiech.

"Čakám ťa v pracovni. Máš na to 10 min!!" Začula som tlmene cez vodu.

Preto som neochotne opustila teplú vaňu a vbehla do sprchového kútu. Rýchlo som sa osprchovala, obliekla si čisté spodné prádlo, na to obyčajné čierne legíny a biele tielko, mokré vlasy som si len prečesala a zbehla dole do pracovne, kde ma už netrpezlivo vyčkával otec.

"Čo potrebuješ??" Opäť milý tón, aby neboli zbytočné problémy.

"Okrem toho, že zajtra ideš do školy," dramatická pauza, ktorú si nemohol odpustiť," dnes večer ideme na večeru. Ja, ty a tvoja matka. Jeden podnikateľ, s ktorým obchodujem, je tu na dovolenke, a keďže nie je iná poriadna príležitosť ako sa stretnúť, tak trošku musel pozmeniť plány. Je tu aj s rodinou a nechcel ich nechať samých, tak ich berie zo sebou. Preto ja beriem vás. Má syn asi tak v tvojom veku, takže očakávam,, že sa budeš správať tak, ako som ťa vychoval." skončil svoju reč a ja som pomaly spracovávala informácie.

"O koľkej je tá večera??" Sadla som si na stoličku oproti nemu.

"O siedmej odchádzame." Povedal rázne, čím my naznačil, aby som bola presná.

"To je ešte času. Mohla by som ísť za Eleanor a babami??" Zaklikala (ja tak hovorím slovu zaklipkať :DD) očami.

"Nie!! To nech radšej oni prídu sem. A nerobte hluk. Mám ešte prácu." Zakončil a začal sa prehrabávať v nejakých papieroch, čím ukončil debatu.

Rýchlo som vyletela z pracovne, pričom som skoro zvalila Paula k zemi. Z kabelky som vyhrabala mobil a po týždni vytočila to známe číslo.

"Elizabeth?!! Konečne! ˇŽe sa aj ozveš!! Kedy prídeš?? Vieš ako mi chýbaš?? Nikto ma tu nechce počúvať!!" Ozval sa v mobile známy hlas a mne sa na tvári zjavil úsmev pri predstave Eleanor s nadutou tvárou.

"Už som doma. Asi tak pred hodinou, dvomi som prišla. Ty si kde??" Začula som nejaký hluk a hneď na to veľký smiech. Nadvihla som obočie a pozrela na hodiny. Majú byť predsa v škole.

"My sme v našej kaviarni." Povedala prekvapivo v krátkosti.

"My?" Opäť som nadvihla obočie, aj keď to nemohla vidieť.

"No áno. Ja s Louisom máme prednášku až poobede. Vy máte dnes školu zatvorenú kvôli odstávke vody či čo to. Jedine Hannah tu nie je." Povedala, keď sa konečne dosmiala.

"Vám je tam nejako veselo." Zasmiala som sa nej.

"Nooo, vieš. Harry ..." Začala.

"Nechcem to počuť," skočila som jej do reči," ja som len chcela či by ste s babami neprišli na 2,3 hodinky, možno dlhšie. Ja von nemôžem, večer ideme na nejakú večeru, takže musím trčať doma." dokončila som a pomaly začala vyťahovať veci s kufrov, ktoré mi musel doniesť Andy, medzi tým ako som bola u otca v pracovni.

"Sme tam ako na koni." Skríkla a zrušila hovor. Iba som sa zasmiala a ďalej vybaľovala kufre. 

...

"El??" Vošiel Paul do izby.

"V šatníku!!" Skríkla som a zhodila zo seba veci, ktoré na mňa padli.

"Čo robíš??" Spýtal sa a podal mi krabicu, za ktorou som sa načahovala.

"Hľadám normálne šaty na tú večeru." Znudene som povedala. Fakt som si dnešný večer predstavovala inak.

"Ty niečo nájdeš, neboj. A stavím sa, že baby ti pomôžu. Už sú tu." Podporne sa na mňa usmial a odišiel.

"Tak ich prosím pošli hore!! Ďakujem!!" Zakričala som za ním.

Kým sa tie dve vytrepali hore, ja som si stihla nájsť krásne tmavomodré šaty nad kolená s hrubými ramienkami. Pridala som k tomu čierny svetrík a taktiež čierne topánky. Vlasy si buď nechám voľne spustené alebo si ich zapnem do copu a tmavomodré líčenie, aby som ladila.

predstavte si tie šaty v modrom :))


"ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ" Ozvalo sa od dverí, ale skôr než som stihla zistiť čo sa deje, ležala som na zemi a na mne sedela Eleanor.

"Ty nie si normálna." Vražedne som na ňu pozrela a snažila sa vytiahnúť ruky z jej zovretia. 

"Týždeň som ťa nevidela!! Nikto ma nechce počúvať!! Nikto ma nechápe!! Iba ty! Bože, tak si mi chýbala. Ako bolo v Amerike?? Užila si si ju tak, ako som ti kázala?!! Čo si si kúpila?? Nejaké sexy pradielko?? Doniesla si mi niečo?? Nepozeraj tak na mňa!!" Zatriasla som ňou, keď som sa na ňu pozrela ako na debila.

"Veď ju nechaj aspoň nadýchnuť sa." Zasmiala sa nej Chris.

"Ďakujéééém!" Skríkla som predtým, ako si na mňa El ľahla a silno ma objala.

"Predtým než ju rozpučíš, mi ju na chvíľu požičaj." Odtrhla odo mňa El a tiež ma silno objala.

Potom ako sme sa zvítali, zakotvili sme v mojej posteli, pustili nejaký film, ktorého názov som si nestihla všimnúť, aj ak sme ho nepozerali, a kecali o všetkom. Ja som im porozprávala o mojich myšlienkových pochodoch, o hotelovej izbe 4x4 metre a o dnešnej večeri. Oni mi na oplátku porozprávali čo sa udialo tu za mojej neprítomnosti. El odišla krátko pred druhou, keďže mala prednášku a Chris tu som ňou zostala až do piatej. Potom ju milým, naozaj bol k nej milý, spôsobom vyhnal môj otec a ja som sa išla chystať na večeru. 

9 komentárov:

  1. ááá :3 dokonalosť! :3 určite to ešte nejako zamotáš čo ? .. :( :D rýchlo dalšiu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. to je prostě dokonalé :33 úplně boží :)) prosím další :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. je to dokonalé :) úžasná časť a strane sa teším na ďalšiu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. uzanseeeeeeeeeeeee to som zvedava kto je ten podnikatel ty kokos keby to bol robin s anne a harrym ty kokos to by bolo xDD

    OdpovedaťOdstrániť
  5. čím ďalej,tým lepšie :333 už aby bola ďaľšia :333
    A ak by si chcela niečo čítať,ak chceš,prečítaj si môj príbeh-What is Love :)

    http://lovestoryaboutonedirectionn.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

  6. :OOOOOO rýchlo ďalšiu! :D som strašne zvedavá ako toto celé skonči ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ach, mám radosť teším sa na ďalšiu časť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nádherné :) Nehorázne s a teším na ďalšiu časť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. :O bože nech je o5 s Harrym :( a dúfam že to všetko skončí happyendom !! lebo ak nie tak ma asi porazí :D super časť nehorázne sa teším na ďalšiu! :)

    OdpovedaťOdstrániť